NIB det nasjonale politiet har sikret seg videoen fra hotellet der paret har sjekket inn og også vært på den Norske skolen og fått bekreftet at paret har vært der på den tiden de har oppgitt.

Likevel er det ennå ikke avklart til 100% fra det lokale politiet…?

I en Norsk rett ville saken bli avsluttet og paret blitt løslatt umiddelbart, men det ser ut til at man har en noe annen praksis på Filippinene.  Cebu Daily News bekrefter at det ser ut til å stemme og vi har hørt på TV2 at de og bekrefter at man har kommet fram til at parets forklaring ser ut til å stemme.

VG er ennå mer klar i sitt oppslag om saken !

Det er noe betryggende å se at saken løser seg slik den skal, men det er nokså skremmende å se hvor langt det gikk før man endelig fant å sjekke ut den forklaringen som paret ga.  Dette bør få et etterspill fra Norsk UD til Filippinske myndigheter for å søke å sikre en annen og mer korrekt behandling av Norske og andre utenlandske borgere i fremtiden.

Det aller beste vil selvfølgelig være at de og behandler sine egne med den samme respekt og i tråd med de rettigheter som er trukket opp i det samme charter som en hel verden har ratifisert.

Vår eminente Grønnskolling – Jeg . Mr.green,   har stilt seg til rådighet for de som ønsker å stille noen nærmere spørsmål om hvorledes rettssystemet fungerer på Filippinene.

Det kan være greit å ha en viss oversikt i tilfelle man skulle være maksimalt uheldig å havne i en lignende sak.  Slik det ser ut er det bare tilfeldighetene som har fått råde!?  Fakta ser ut til å bare være skjøvet brutalt til side!

Det har gått opp for meg at drap ikke akkurat er noen sjeldenhet på øygruppen. Med nesten 100 millioner mennesker, nr. 12 på lista over befolkninger i verden, er det kanskje ikke så merkelig.  Når man i tillegg vet at fattigdommen er stor kan man kanskje se noe i et litt annet perspektiv.

Politimessig korrekt etterforskning skulle likevel være så kjent både i skrift og film at det må kunne forlanges et minimum av etteretning og kontroll av informasjoner før man går til skritt som i denne saken.  Paret er hengt ut i medier over hele verden uten et fnugg av bevis ser det ut til og det er betenkelig.

Den belastningen som Berger og hans forlovede har vært utsatt for er det ganske vanskelig å forstå.  Jeg tror det må oppleves før man fatter hvor stor rekkevidden er.  Denne saken har gått verden rundt og jeg håper at oppreisningen blir like massiv som dekningen av saken har hatt!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende