Kanskje til og med politifolket som fotograferte ved USA sin ambassade ville fått litt hakeslepp om dette hadde vært i Norge.      

Satt opp mot debatten om mellom Trettebergstuen  AP og Høyres  Hofstad Helleland på nyhetene forrige dagen er dette virkelig tøffe greier.  Kaldt ser det også ut til være , men disse jentene ser ut til å ha noe å demonstrere for .

Å bli regnet som kjøkkenhjelp og sengehygge er i det minste for det meste passé for lengst her hjemme i Norge.  de aller fleste menn jeg har møtt eller hørt om i disse dager ser på sin kvinne som en partner, en venn og en kjæreste.  Ikke minst mor til sine barn om de har felles barn.  Normalt vil man da gjøre det beste man kan sålenge det er et forhold som varr og kjærlighet er på plass.

Jentene i Ukraina har ikke bare møtt positive reaksjoner kan vi se av artikkelen, men for tiden møter de hardere motstand fra politiets side.

“- Politiet er i ferd med å bli mer aggressive nå, men det viser i det minste at vi blir tatt alvorlig, sier Hutsol, som ikke er skremt av politiets hardhendte behandling av gruppen.”

Kanskje gruppa blir en kandidat til fredsprisen neste år?  Selv om de tydeligvis ikke har de peneste uttrykkene så er de i det flotte unge damer å se på og de får i det minste markert seg godt.  Få er i tvil om budskapet etterpå vil jeg anta!?

Litt synd er det likevel at det må slike virkemidler til for å nå fram i en debatt om likestilling og ikke minst også om likeverd.   Der finnes det en god kommentar til debatten om likestilling eller kanskje rettere likeverd som skribenten mener er et bedre ord i den sammenheng..

Tips oss hvis dette innlegget er upassende