Nå skal det blas opp opptil 60 milliarder for å bidra med aktivt eierskap i Norge .  Statlig eierskap sier han..

Det er vel litt i tråd med rådet fra Michael Hudson som var gjest i Norsk TV for få dager siden.

Imidlertid hørtes det ut til at Hudson ville gå ganske mye lenger både med tanke på Norge og og våre naboland i Skandinavia.  Nå ville også han at vi her hjemme skulle investere i infrastruktur og transportmuligheter fordi dette på sikt ville øke effektiviteten .  Også  å satse på å utvikle og bygge produksjon og sikre råvarer ville være et vesentlig bidrag til å sikre kapitalen vi har per idag.  Samtidig har våre naboer råvarer og muligheter for produksjon, men mangler penger.  Det vil være langt tryggere enn aksjer sa Hudson.

Å se Statsministeren sitte med et slikt bredt glis og snakke om investeringer av titalls milliarder !  Da blir jeg litt grinete!  Ikke minst med tanke på høstjakta i 2009 på sykelønnsordningen og angrepene på pensjoner som skulle være rettigheter som er opparbeidet.

Jeg skjønner t at Jens beundrer studentene på BI, men kanskje er tiden overmoden for at han tar et oppfriskning semester eller tre selv !?

Det blir ganske klart hvorfor vi ser bomstasjoner vokse opp som paddehatter og hvorfor avgifter og gebyrer konsekvent økes !  Uansett hva vi skal investere i eller bringe fremover så er det arbeidstakerne som skal bidra sterkest!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende