Hvert år i januar er det det en kjempefest i Cebu City til ære for Sto Ninõ, Den viktigste helgen i den katolske kirke her i Cebu….Det starter grytidlig på lørdag morgen med religiøs prosesjon og messe.

Så er det grytidlig søndag morgen der man samler seg  ved den eldste kirken Basilica Minor del Santo Ninõ ……..  Der er det enorm trengsel og vanvittig mye mennesker …  Man må ofte vente en stund for å komme inn , men det er fortløpende messer fra i 5 tiden på morgenen ……

Her er fra åpningen av messen ..

Det er ikke lett å ta seg fram når selve Sinulog er startet , Paraden altså .. De har en lang rute gjennom byen , som har start og slutt på samme sted , men som mr.green bemerket så var det 8 millioner ute for å se på .  Det førte til at bare å komme seg fram ble en  utfordring .

Her er vi på vei inn i folkehavet ..

17. mai blir liksom litt liten i forhold til dette livet .  Det var ikke lett å holde kamera og gå samtidig, så det ble ikke så mye filming som jeg ønsket meg. I tillegg var stativet mitt i forvaring hos tollen i Cebu , på grunn av forsinket bagasje , som må sjekkes før utlevering….

Dette er imidlertid en liten essens av hva det dreier seg om

Her ligger det mye trening bak og det må ha tatt mange timer å få til en slik presisjon på så mange .  Det er ungdom fra store deler av Filippinene som deltar ………

Ikke at det mangler mennesker som er ute for å se på ….  Ikke med tallet jeg nevnte .  Når det gjelder skandinaver tror jeg ikke det er for mange … Det kunne man kanskje gjøre noe med , for dette er en opplevelse …..

I de fleste byer og mindre steder har man sine lokale Sinulog i etterkant og her i Toledo City hvor vi holder til skjer det søndag 31 januar .  Da blir det trolig litt mer bilder , om enn ikke så profft vil jeg tro ….

Tips oss hvis dette innlegget er upassende