Som om det skulle være underlig!?

En gang i tiden var posten noe man kunne stole på nær 100%. Hadde man korrekt adresse og avsender så kom posten enten fram eller i retur.

Med nye tider kommer nye forhold og tyverier fra posten har til tider vært i fokus, men det har vært umulig å si hva det kommer av.

Riktig ille har det ikke vært før nå, det vil si da man begynte å sende pass i posten!  Hvordan det er er merket vet jeg ikke, men om man hadde merket forsendelser med diverse avsendere og returadresse til en postboks så ville det kanskje ikke vært noen pass som forsvant!

Pass = Penger i det illegale markedet.  Det er ikke noe nytt .  At politiet da er bekymret !?  Det er underlig! Det er da så enkelt som at man går tilbake enten til rekommandert sending eller personlig oppmøte på passkontoret.

Det siste er absolutt å foretrekke!

Når vi samtidig ser at det “rotes bort” 20.000 pass i året ?  Da blir jeg ennå mer betenkt.  Det blir kanskje feil sted å redusere kostnaden!  Kanskje passet skulle kostet kr. 2000 og at man hadde redusert andre utgifter i stedet.  Da ville det være mer viktig å ta vare på passet.

Det er litt betenkelig å se kommentarer som dette om pengebrev som ble borte i postgangen.   Nå skal man ikke sende penger i brev , men det gjøres likevel og kommentaren er ikke så fjern.

Så er det grunn til å stille seg et spørmål om hvorfor dette er et økende problem?  Til en rekke land i verden er man nødt til å sende rekommandert om posten skal komme fram.  Du leste rett!  Om posten skal komme fram.  I alle fall om det inneholder mer enn et brev!

Jeg forsøkte å sende en CD med Julemusikk til Filippinene før kona rakk å komme til Norge.  Sammen med litt annen informasjon.  Det kom aldri fram.

Norskkurs og litt andre småsaker som norsk musikk osv. ble sendt rekommandert til en formue i porto, men da gikk det bra !

Det er kanskje slik at man bør begynne å tenke sikring og klarering av ansatte selv her i lille Norge?  En utvikling vi helst skulle være foruten men vi har og endringer i vårt samfunn !  Det er svært naivt om vi tror at det bare slår ut i en retning!

Når vi ser oss rundt i verden, som til Cebu der en Norsk mann nettopp står tiltalt fortsatt for bortføring og drap .  Det blir det samme !  Dem !  De som er fremmede og oss, de innfødt eller naturaliserte .

Det kommer til å være slik lenge er jeg redd for!  Da må vi ta forholdsregler og det må bli det som er nødvendig!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende