Det er ganske merkelig hvordan holdninger kan snu når det gjelder idrettsutøvere og bruk av astmamedisiner.

Hvis noen som er friske har prøvd å bruke det så lærer de litt.  

Før jeg fikk allergier og tendenser til astma selv forsøkte jeg inhalator fordi jeg var tung i pusten.  Det var ingen artig opplevelse.  Beina ble som gele og kvalmen meldte seg kjapt.  Det hadde altså ikke hjulpet meg i noen type idrett.

Etterpå har jeg fått midler som er rett tilpasset og det gjør det lettere å pust, men hjelper ikke noe på kondisen eller styrken. det eneste som ville hjelpe der er regelmessig trening!

Hva som går av Petra Majdic nå er sannelig ikke godt å si.  Hennes angrep på Bjørgen viser at hun har snudd 100% siden i fjor.  Nå er dette en rasende påstand trolig trigget av at Bjørgen ser vanvittig sterk ut.  For bare et år siden hadde pipa til Majdic en helt annen lyd, men det var kanskje for å erte Kowalczyk ?   Med en haug brukne ribbein var hennes muligheter ute uansett.

De to siste årene ser det ut til at Marit Bjørgen har gjort alt rett.  Hun er sterk som en sprelsk kvige og har klart å holde seg frisk og rask.  Da er det ikke merkelig at det går bra.

Så er det dette med forskjeller som utjevnes!  Det som er fakta er at Bjørgen er i stand til å fungere på nærmest 100% topp med medisin.  Treningen , styrken og teknikken er det lille ekstra som gjør henne til en suveren vinner.

Det er fastslått at ingen med friske lunger har noen fordeler av å bruke denne type medisiner. Heller tvert i mot.  Dette har vært oppe i så mange år og gjennom så mange tester at det er akseptert normal bruk også i idretten.

Bjørgen dopingtestes så ofte at det garantert ville blitt avslørt om det var ulovlige midler inne i bildet.

Misunnelse finnes det derimot ingen medisin mot.  det burde man forsøke å finne fram til slik at klagemuren kan ta slikt i bruk !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende