“Penga dom skal inn” ser ut til å være det overordentlige målet for Jens Stoltenberg og regjeringen.  Hvem er det lettest å ta det fra ?

Det må være fra de som allerede eller snart står med en fot i grava.  De som er alvorlig syke må få et tak på behandling og de som skal gå av med pensjon må ta til takke med mindre !  

Vi har da kjøpt fly!  Da må folket og wikileaks ligge langt unna å få vite hva det skal koste.  Det skal regjeringen holde for seg selv. 12 milliarder dyrere enn hva ?  Det beløpet som er oppgitt eller en fremtidig pris som vi ikke har noen peiling på .

I dag morges hørte jeg på radioens nyheter at man forventer at prisen vil synke når etterspørselen øker og flere kommer etter for å inngå avtaler om kjøp.  Er det like sannsynlig som at Barth Eide blånekter for å ha lagt inn prestisje i saken ?  Det som er ennå verre er når vi har fått se i praksis at de to britiske seriene var så korrekt gjengitt.    Javel Statsråd og Javel statsminister. Jeg hadde antatt at disse to seriene var noenlunde beskrivende for statsråders adferd, men at det skulle vise seg å være så tatt på kornet var litt overraskende …..

Så kan man spørre om den norske regjeringen vet noe som amerikanerne ikke vet?  Flere kunder på flyene?  Det høres ikke ut som andre er oppdatert på slike spørsmål!    Vet regjeringen noe som ikke en gang wikilieaks har greid å få tak i ?  Eller er det et utslag av den samme troen som de ser ut til å ha på Julenissen, på menneskeskapte klimaendringer og på at de skal klare å løse alle sine øvrige vansker?  Alle de lekkasjene som er kommet på wikileaks og som har vist oss at politikere lyver akkurat som det passer dem om alt og alle i de saker de mener at det kreves!

Dagens artikkel i VG er således ganske treffende og selv om ikke SV kan få dirigere kjøp av materiell så er ikke Amerikansk så suverent at det ikke kan sidestilles med annet.  I Afghanistan hadde USA ikke noe som holdt mål de heller .  Krigen går for fullt med minimalt med luftstøtte!  De mest treffsikre se ut til å være selvmordsbomberne!  Det er imidlertid en type våpen som ikke kan kjøpes!

Stoltenbergs kamp for å spare pensjoner kommer dermed i et helt annet lys.  Fly kjøpet er bare et av de punktene der han vil trenge milliarder.  Regnskog, klimasatsing, grønne sertifikater og ikke minst fremtidige tap i pensjonsfondet vil komme til å koste før verden er ute av den økonomiske krisa den befinner seg i !  Det vil nok bli noen hundre milliarder totalt som skal ut på kort tid.   dermed er det ikke merkelig at Stoltenberg vil spare penger.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende