Helga Pedersen bør trekke pusten, sette seg rolig ned og sette opp noen tall på papiret.  Samtidig snakker Siv Jensen om følgende:

Skatter, avgifter, bompenger, miljøpakker, merverdiavgift, bensin, sprit, tobakksavgifter , gebyrer, egenandeler osv…………

En som bare jobber, er 100% frisk, bruker ikke bil, reiser ikke med fly, drikker ikke alkohol og røyker ikke !  Har en inntekt på 400 tusen så vil den personen i snitt ha et skattetrekk på rundt 38% i lønnsskatt!  Før avgifter! For uansett betales det 25% mva. av alt utenom mat.  Kommunale avgifter, som utgjør en stor del av kommuneskattegrunnlaget kommer også her i tillegg. Da spørs det hvor stort hus du har, vann og klokakkavgifter, tvungen søppeltømming osv. Nesten  slik det oppgis, men det er ikke spørsmål om gjennomsnitt, for det blir aldri rett uansett hvor rød man måtte være.  Normalen er et minimum på 50% når vi er realister.

Så har vi alle som ikke er 100% friske til enhver tid , har bil osv. der blir det det et helt annet regnestykke!

Først inntektsskatt, så alt det man handler for , der betaler man moms, med fra 12 til 25%. Røyker man ligger det ca. 70% avgifter i sigaretter og tobakk og omtrent det samme i alkohol.  Kjører man bil er 70% drivstoffavgifter til staten . 1/3 av bilens pris er avgift og skatt.  Det betales bompenger (skatt) ved foreløpig 42 anlegg i Norge .  I Trondheim utgjør “miljøpakken” en nettoskatt helt opptil kr. 1600 pr måned for de som må bruke bilen! Det er miljøavgifter på flyseter, miljøskatt for landing og take off som belastes billettene.

Så hørte vi i debatten i forrige uke at 70% av kraftprisene i Norge er penger rett i statakassa. De kommer fra det private forbruk selv om de går gjennom et selskap som mellomledd!  Det er egenandeler og gebyrer ved en rekke offentlige tjenester.  I tillegg har man skatter og offentlige gebyrer til kommunene, som er det som gir dem inntekt.  Der ser vi at boligbeskatning ønskes for å skaffe ennå større inntekter til staten!  Så skal vi heller ikke stikke under stolen arbeidsgiveravgiften på 14,8% som gjelder den enkelte arbeidstaker.  Bedriftene tar jo dette inn igjen på sine priser så det er folket som betaler uansett hvordan du snur deg.

Da er det trist at AP og de rødgrønne ser på skatt bare som skatt av inntekt for det er under halvparten om du følger rådet til Kristin Halvorsen i finanskrisa.  Kjøp så det svir. Så har rett nok Kristin Halvorsen , vår forrige finansminister innrømmet at hun ikke kan skatt !  Der melder AP- Helga som hun omtales som her seg på så det holder.  Det er ikke mer enn et par år siden Jens Stoltenberg gikk i samme fella ! Han mente at skatt bare var skatt på iinntekt.  Nettavisen kunne fortelle noe annet ! “Kristin Halvorsens drømmemann betaler over 70 prosent i skatter og avgifter. Sjekk hvor mye av din inntekt som går til staten.” (nettavisen)

De burde lære seg økonomisering først, for det har de et stort behov for!

I 2009 ved valget laget jeg en artikkel med humoristisk vri og jeg er ikke sikker på om noen av disse forslagene ligger på beddingen.

“Pedersen mener Siv Jensen tegner et lite flatterende og ugjenkjennelig bilde av Norge i intervjuet, og at hun fremstiller landet som en kommuniststat.” (fra artikkelen i VG)

Så Helga Pedersen!  Jeg anbefaler at du roer deg ned og ser litt nærmere på hva dere holder på med før du beskylder noen for å lyve.  Tallenes tale er såpass klare at du faller for eget grep!  Ulempen er at dere har laget så mange nye navn på skatt at dere fullstendig har mistet gangsynet over hva dere holder på med.  Tallene fra Nettavisen var fra 2007 og det er skjerpet godt inn etter det!

I tallene fra departementet er for eksempel ikke 11 måneders miljøpakkepris for trøndere beregnet. 1600 x 11  kr. 17.600 netto innbetalt hvert år!  I tillegg er få andre gebyrer og egenandeler tatt med i beregningene.  Arbeidsgiver avgiften er heller ikke med i denne beregningen fra departementet. Der sier Nettavisen at dette kunne vært lønn for arbeidstakere.  Det også ville selvfølgelig akkumulere skatter.  Jeg tror nok tallet er reellt for de med god lønn og det ligger heller mellom 65 og 70% på de gjennomsnittlige arbeidstakere.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende