Ekram Haque (67) døde av skadene han fikk i et «happy slapper»-overfall utenfor en moské i London.

En 16 åring og to 15 åringer er nå blitt ansvarlig for en manns død!  Straffene er milde trolig på grunn av ung alder.  Det blir ikke godt mottatt av familien til offeret.

Mannen, som var bestefar hadde vært i moskeen sammen med barnebarnet sitt da hendelsen inntraff. Hele vitsen er å slå ned folk og filme hendelsen.  Deretter legge den ut på nettet eller sendes mellom mobiltelefoner til trolig stor glede for de som bedriver denne formen for galskap.

Det ligger en rekke videoer på Youtube.  Noen må du være innlogget for å se noen er grove nok uten å være sikret.  Jeg har valgt en som er mer enn grov nok slik jeg ser det.  Wikipedia har i sin artikkel en del tilfeller som er referert i mediene.

Er dette gøy? Tilføre andre skade i liten, litt større eller alvorlig grad?

Det er en del ting som sklir ut til det som er langt utover hvordan man bør oppføre seg mot hverandre.

Det er ikke noe ukjent i Norge heller , men her kaller vi det mobbing.  Oftest skjer det i ungdomsmiljøer, men det er også såpass utbredt på mange arbeidsplasser at også arbeidstilsynet har valg å ta saken på alvor. Det finnes utallige artikler om dette og vi vet at det i noen tilfelle er ganske så grovt det som foregår også.  Her ligger det en rekke om mobbing i skolen.

Hvor kommer all påvirkningen fra?

Jeg har for første gang satt meg ned og kikket litt på South Park der de fleipet med Bin laden.  Jeg liker humor , men dette var ikke i min smak.  Det blir litt for langt ut på kanten i språk og respektløshet for mennesker, rett og slett!   Kanskje derfor jeg heller ikke har sansen for stand up komikere, men synes at mye av det som var artig forsvant med KLM og Wesensteen.

Nå har vi nettopp sett en fartsott på sørlandet der bankran var in. Vi har hatt to bølger i Trondheim der ran sto på dagsorden.  Felles for disse hendelser er alderen!  Den har sakte men sikkert krøpet nedover og nå ser vi at det er veldig mye blant 15 til 16 åringer.

Kan det tenkes at Internett alderen har gitt oss for mye som vi ikke ville ha? Mobbing satt i system, ran og nå helt opp til drap og ikke la oss glemme skolemassakrer!?  Er det blitt en så stor og viktig påvirker av ungdommens liv at det må gå galt?

Det skjer en del saker som vi gjerne kunne vært foruten, men har vi noen mulighet til å unngå det?  Må vi bare kaste inn håndkledet og innrømme at hendelser og aktiviteter som dette klarer vi ikke å gjøre noe med?

Det store spørsmålet blir.  Hvor gal skal vi tillate denne verden å bli?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende