Sven Erik Berger og Karen Esdrelon er i dag formiddag løslatt fra Politiets varetekt i Cebu.  Det tyder på at deres alibier og beviser endelig har brutt igjennom politiets noe nær håpløse påstander ogm at det var de som var gjerningspersoner.  

Det vil bli spennende ut over dagen å høre hva som ble den endelige slutningen fra retten.  Ikke minst fordi det er av stor betydning at deres beviser på sin uskyld er tillagt vekt og at det var dette som førte til at de ble sluppet løs.

“Assistant Provincial Prosecutors Marlon Atillo and Marvin dela Peña, in their joint resolution, said the complaint lacked probable cause.” (sun star)

Hvilken opplevelse dette må ha vært er det nesten umulig å sette seg inn i om man ikke har vært der i en slik situasjon selv. Håpet er at påtalemyndigheten og advokatene har kommet fram til at deres bevis på uskyld er sterkere enn de 3 barna som politiet hadde som vitner.  Dette for at de skal være sjekket ut av saken på bakgrunn av bevis og ikke at aktoratet manglet bevis for en fortsatt sak.

Sikkerhet for paret vil nå trolig være av stor betydning og det synes rimelig at politiet sikrer dem inntil de kan reise hjem. Det er også å håpe at Norsk myndigheter er lynraske med de nødvendige dokumenter som gjør at Karen og hennes sønn kan følge med til Norge.  I en sak som dette er det å kunne gjøre et unntak svært viktig og nødvendig.  Dagbladets kommentar så langt kan være ganske treffende.  Det bekreftet også parets advokat for en tid tilbake.

Sven Erik Bergers visum (21 dager for Norske statsborgere) er utgått og ble ikke fornyet i forrige uke fordi han var i varetekt.  Det kan skape vansker om myndighetene ikke  godtar utvidelse, men jeg håper at de også på dette punktet viser rimelig fornuft.

Deretter er det bare å forvente at alle dokumenter fra Norske myndigheter blir hurtigbehandlet og at de kan komme seg hit til Norge så snart som mulig. Jeg antar at lysten til å kome seg hjem til langt fredeligere omgivelser er sterk.

Dette vare en virkelig gladnyhet på morgenkvisten her hjemme, mens klokka nærmer seg 1600 på Filippinene!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende