Det finnes ingen annen råd enn å opprette et nytt “dusteforbund” for statens inngripen og politiske vedtak .  Når hus og hjem brenner ned og folk mister alt de eier og har!

Det er da fornuften er viktig!    

Hvorfor finnes ikke den i det offentlige Norge?  I dette tilfelle hos lisenskontoret til NRK ! ?

OM du står på bar bakke midt i vinteren uten noen som helst av dine eiendeler tilbake så skal altså staten oppføre seg som en fullstendig rabiat idiot?

Huset brant ned før årsskiftet og mannen hadde betalt lisens fram til forfall som er til og med 31. januar 2011. Med andre ord hadde han betalt for TV en måned uten å få levert.  Så glemte han å melde fra innen 31 desember!

At Arne Ivar Valan ikke fikk tilbakebetalt noe er ikke merkelig for det staten har tatt inn tviholder de på slik at det er nesten umulig å få ut!  At de i tillegg forlanger betalt for tjenester som de ikke har tenkt å yte er heller ikke noe nytt.  Der burde imidlertid et annet organ , forbrukerrådet tråkket til med full styrke!  Jeg anser det kriminelt å ta betalt for en vare man ikke leverer!

I alle år har det vært slik at dersom man kjøpte en videospiller så skulle det registreres via lisenskontoret.  Hadde du videospiller, så måtte du ha TV og hadde du TV skulle du betale TV lisens.

OM du bodde på et sted der du ikke kunne klare å ta inn Norsk TV spilte ingen rolle .  Lisensen var ikke hengt opp til om du fikk et produkt.  Den var hengt opp til kjøpet av to produkter . TV og videospiller.

Tilslutt så hadde man hele folket i sin hule hånd!  Å bruke hodet?  Joda, til å sette lua på er det greit, men ikke noe mer!

Fornuft. (fra wikipedia) “er evnen til logisk tenkning, vett, de kognitivedelene av et menneskes psyke som gir opphav til tanken. Fornuft er den menneskelige egenskapen som gjør det mulig å trekke konklusjoner fra antagelser eller premisser.”

Hva er det som gjør at det er fraværende i en rekke deler av det politiske miljøet? Ikke bare i etatene , men også hos statssekretærer og ellers spredt ut i det rene politiske liv og miljø!?

Hvordan klarer man å finne fram til mennesker som har så lite gangsyn at de ikke er i stand til å fatte at noen saker henger sammen?  Hus – Innbo – TV – lisens!?   Det brenner og alt er borte !

En konsekvens av dette er ikke ond vilje eller latskap eller at man forsøker å snike seg unna!  I noen tilfelle er det faktisk at man er sjokkskadet etter at man har mistet alt man eide i en brann !

“Ved lisensavdelinga til NRK forteller avdelingsleder Freddy Lysfjord at Valan er blitt helt korrekt behandlet.” (VG)  Huff og huff ! Jeg gremmes over å ha en navnebror med slike prinsipper.  Trolig sitter også denne mannen på en kjepphest utlånt fra Statsministerens kontor . Han låner stadig ut sine hester.  I ettertid er det ikke lov til å unnskylde seg med et firkantet lov og regelverk!  Da ville det si at om Valan hadde strømforbruk på fastavgift.  Skulle han da betale den i tre måneder i en oppsigelsestid?  For et hus som er brent ned?

Selvfølgelig ikke !   Valan sier til VG :“- Min oppfordring til NRK er å bruke litt sunn fornuft, og ikke være så firkantede som jeg har opplevd dem, avslutter Arne Ivar Valan.” !

Det tror jeg ikke at de greier så herved tildeles de artikkel 1 i “Norges politiske dustefond” sine annaler !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende