Det er Maria Amelies motstykke er dette reklamert som i litt over en uke.  Dette er mannen man ikke vet noe om og som ikke kan returneres for man vet ikke hvor man skal sende ham til .       Dette er teksten fra dokumentren :

Emanuel – ureturnerbar (klikk på teksten)

Norsk dokumentar. Emanuel har ukjent identitet og har oppholdt seg illegalt i Norge siden 2003. Han hevder at han kommer fra Liberia, men norske myndigheter tror det er mer sannsynlig at han kommer fra Ghana. Han ønsker å få returnere til sitt hjemland for å slippe å leve ulovlig i Norge. To ganger er han blitt tvangssendt til Ghana og returnert til Norge med beskjed om at han ikke er ghaneser.”

Tilgjengelig til 25.02.2011, kun i Norge.

Hva er det han sier i sine første ord i dokumentaren som dessverre har kort6 holdbarhetsdato !

My story goes like this .  I am Emanuel born in Liberia my county is Grand Bassa .  ……..

Så forteller han videre om at han måtte flykte til Ghana og der mistet han sin mor.  Så stuet han seg ombord i et skip som blindpassasjer og endte altså opp i Norge .

I Norge tror ikke UDI sin Thor Magne Hovland at dette er korrekt og de har gjort flere forsøkt på å returnere ham til Ghana.  Derfra kom han i retur siden han ikke hørte hjemme.  Så man sjekket ut Nigeria , men det er ikke fulgt opp av Norske mundigheter.

I mellomtiden er hans historie en historie så tragisk at det er vanskelig å tro det er mulig.  Se filmen nå mens den er tilgjengelig.  Den kan virke tung, men den er verdt å se !

Ved å gå på wikipedia og klikke liberia og så legger man inn der han kommer fra , han kaller stedet Grand Bassa . Det stemmer , men nabolandene er Elfensbenskysten på den ene siden og Sierra Leone på den andre siden av Liberia .  Så ligger Ghana igjen øst for Elfenbenskysten.  Det betyr at det har tatt mer enn to dager å gå .

Likevel hvorfor sjekket man ikke opp dette snarest mulig ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende