Det er alltid like morsomt å se hvordan tabloidene sjonglerer med galluptall, men vi får aldri vite hvilke ledende spørsmål som er stilt til deltakerne!?

Foran valget i 2009 gjorde mediene alt de kunne for å rive ned Høyre.   De hadde nesten klart det og fått fram at målingen bare var på 14%.   Da var det så viktig at Erna leverte i sin tale til landsmøtet, men de levnet henne egentlig ikke så mange muligheter.  Målet var åpenbart!

Angsten for et sterkt FRP og et ennå sterkere Høyre kunne lett rive grunnlaget unna Jens Stoltenberg og hans mulige nye periode.  Jeg sakser fra en artikkel i VG ;

“Solberg holdt i ettermiddag sin tale til landsmøtet i Høyre. I talen la Høyre-lederen ikke skjul på at partiet sliter kraftig med oppslutningen. De siste månedene har Høyre blitt møtt med stadig lavere galluptall, og presset på partiledelsen har økt.”

Svakeste Høyre måling på tre år.  Nå nede på 11.9 % skrev VG.   Mediene forsøkte til og med å sette opp kriteriene for hvor mange % velgeroppslutning Høyre måtte få for at de skulle gå i regjering i 2009. Det spilte ingen rolle at FRP hele tiden var åpne for et bredt samarbeide.  Høyre lot seg knuge av mediene og bidro selv til at venstresiden vant. KRF og Venstre kunne kanskje begge vært utradert om kortene var spilt rett. De har regjert tidligere begge to uten at det har gitt oss noe nevneverdig bedre samfunn.

NRK gjorde imidlertid sitt ytterste for å rive ned Høyres troverdighet under sin reportasje av landsmøtet i 2009. De hadde fått tak i en media guru for å dissekere landsmøtets åpning.  Likevel klarte Høyre å reise seg til 17,2% mens FRP i valget fikk sitt hittil beste resultat 22,9%.

Nå er det motsatt fortegn og det gjelder å desavuere FRP i denne omgang og så gå løs på Høyre igjen når det nærmer seg.  Gallup er godt stoff og det finnes faktisk så enkle mennesker at de tror at gallup er en pekepinn på om partiet er godt eller dårlig, dessverre!

Det som teller er politikken , ikke hva avisene eller mediene fremsetter.  De spiller en stadig større rolle ved ofte å fremsette usanne påstander så mange ganger at det tilslutt virker som rett.  Det sørgelige er at folk går på limpinnen til stadighet.

Mediene unnskylder seg aldri, men de pynter gjerne på metodene til AP!

Se heller på hva AP faktisk gjør for noe når det gjelder skatteskjerping! Det kan få langt større betydning for den enkelte etter neste valg.  Nå kryper han og til korset med sine sedvanlige halve unnskyldninger og det er sikkert mange som tar det som god fisk.  Det gjør absolutt ikke jeg.

Praktisk politikk er langt mer vesentlig enn politikeres  tvungne  unnskyldninger og avisenes manipulering med meningsmålinger.  Det er en grunn til at vi aldri hører grunnlaget for målingene.

På grunn av manglende samarbeide og enhetlig politikk klarte Jens å klore seg fast med et tap i antall stemmer på over 49.600 og den satsen endres ikke så lenge de sitter med makta.  Avisene var sterke bidragsytere da og de begynner igjen nå.

Det er godt stoff og om det er helt korrekt er det få som stiller spørsmål med!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende