Etter å ha fulgt med utviklingen av denne saken gjennom avisene og TV her hjemme i tillegg til det som er kommet i Cebus to større aviser får denne saken større og sterkere slagside for hver dag som går.

Skjønt uansett hva de finner på så vil de ha store vansker med å opprettholde siktelsen mot paret Berger Esdrelon!

Det ser ut til at man er kommet dit at bevisene forsøkes tilpasset saken og da er det virkelig grunn til å sperre øynene opp . I denne artikkelen vises det til at paret var på den Norske skolen  “At 3:30 p.m. on Feb. 8, the couple went to a Norwegian School in Barangay Camputhaw, Cebu City. They paid for Esdrelon’s reservation and enrollment.” Derfra reiste de ca kl 4.00 p.m  for deretter å være innom for en matbit og ankom hotellet  kl 4.44 p.m

I denne artikkelen vinkles det en del merkelig observasjoner som ikke har betydning for den aktuelle hendelsen.

Det betyr at uansett om man flytter tidspunktet for bortførelsen en time  fra 4.00  til 3.00 begge p.m  (16.00 til 15.00) så er det ikke mulig å komme seg ut til skolen, bortføre Ellah, mishandle henne og begå drap for så å kjøre bil til Barili og dumpe liket der.  Så tilbake til skolen. Det er alt for lang distanse og ingen tid.

“The report said it is “significant to note that the series of events showing the physical presence of subjects at the Waterfront premises had been covered by CCTC security camera.” Det er vel akkurat dette som er hensikten med overvåkingskameraer både på hoteller og andre steder!?  De skal kunne bevise nærvær eller dokumentere mange på slikt nærvær.  et betyr bare at kameraene er godt plassert og det skal vi vite å sette pris på. I motsatt fall fra København har vi sett hvordan man nagler en forbryter via kameraene.

Politiet mener å vite om  kjøretøyet som ble brukt og har sendt numrene til LTO for verifisering for 10 dager siden, men ennå ikke fått noen svar.  De ser heller ikke ut til å ha sjekket bilen for fingeravtrykk siden man åpenbart ville finne avtrykk fra begge de siktede og Ellah i bilen.  Merkelig.

Familien prosederer saken  i pressen og sier de er sikre i sin sak, men nå skal NBI 7 ta over saken og finne fram til løsningene.  De vil imidlertid ikke frigi alle detaljer fordi det kan ødelegge for etterforskningen.   Jeg føler ingen trygghet ved den uttalelsen der.  Ikke det minste!  Til nå har man frigitt en mengde informasjoner uten annet enn barn som vitner.  Det har i avisartikler vært hevdet at barna ble manipulert og at ingen rutiner ble fulgt for avhør av mindreårige.

Få dager etter at man fant Ellah ble liket av en mann funnet på samme sted.

I denne artikkelen sier politiet at de jager 3 og ikke to personer i forbindelse med drapet på Ellah og at det kan være et syndikat som står bak.  I den samme artikkelen står følgende : “An official of the Land Transportation Office (LTO) 7 revealed they have identified the owner of the black sports utility vehicle.” Det vises åpenbart til den spesifikke bilen!?  Jeg kan ikke forstå det på annen måte.

Her har altså flere politiavdelinger vært inne i bildet.  De har funnet ut hvem som eide bilen og så vet de det ikke lenger?  Det joggende vitnet som så 3 personer er plutselig borte?

Med bakgrunn i denne vekslende informasjonsflyten og taktiske justeringer mener jeg at det er på sin plass at ambassaden går sterkere inn i saken ved å ha en høytstående representant på plass.  Ikke minst sett på bakgrunn i opplysninger fra The Asian Human Rights Commission (AHRC) .  Den kritikken som fremsettes i denne artikkelen er ikke til å misforstå

Tips oss hvis dette innlegget er upassende